img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=543281497246889&ev=PageView&noscript=1" /
Безплатна доставка на поръчки над 50лв.

6 вредни навика, които увреждат дрехите

Дрехите, които си купила скоро вече са за боклука.  Случвало се е на всички и изобщо не е приятно. Ето някои вредни навика, които карат аутфитите ти да се износват бързо.

Много препарат за пране

Ако мислиш, че много прах за пране ще изпере идеално дрехите ти, грешиш! Трябва стриктно да спазваш инструкциите на етикета и на пералнята. Многото препарат може да доведе до петна по красивата ти нова рокля.

Закачаш плетива на закачалка

Не е хубаво плетеният ти пуловер да е закачен в гардероба. Знаем, че така изглежда по-красиво, но по-добре го сгъни и постави на рафт. По този начин ще избегнеш разтягане на плетката и образуването на дупки.

Хвърляш дрехите от тренировка директно в коша за пране

Била си на тренировка, прибираш се и оставяш всичко в коша. Влажният спортен екип може да причини мухъл и по останалите дрехи приготвени за пране. По-добре го остави настрани, за да изсъхне и след това го прибави към останалите.

Честа употреба на химическо чистене

Освен ако на етикета не е изрично упоменато, химическото чистене може да увреди материите. Честото подлагане на силни химикали с времето разваля влакната и може да причини избеляване или дори дупки.

Оставяш чантите си да висят

Разбираме, че чантата, която използваш най-често трябва да ти е винаги под ръка, но не е нужно всички да са там. Прибери тези, които в момента на носиш в подходящ шкаф. Ако ги оставиш да висят на закачалката след време дръжките ще се разтегнат и те ще са събрали прах.

Използваш метални и пластмасови закачалки

На последно място, но не по важност слагаме закачалките. Употребата на метални и пластмасови може да причини вдлъбнатини в дрехите. Съветваме ви да ги замените с дървени, които оставят повече пространство между дрехите.

Сподели статията:
Facebook
Pinterest
Telegram
WhatsApp