img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=543281497246889&ev=PageView&noscript=1" /
Безплатна доставка на поръчки над 50лв.

5 начина да опаковаме лесно багажа

5 начина да опаковаме лесно багажа

На много места вече пролетта дойде и трябва максимално да се възползваме от слънчевите лъчи докато не са станали прекалено силни. Време е да грабнем куфарите и да изпълним почивните дни с пътувания и нови приключения. Винаги големият проблем е опаковането на багажа и как да успеем да поберем всичко, от което имаме нужда. Приготвили сме ти 5 начина да съберем лесно багажа.

Използвай малък куфар

5 начина да опаковаме лесно багажа

Колкото и да искаш да вземеш целия гардероб, всички знаем, че няма нужда. Колкото повече място имаш, толкова повече ще имаш желание да побереш. Заради това се придържай към малките, практични куфари, които ще поставят известни ограничения в количеството, а и ще ти бъде по-удобно да ги носиш.

Правилото на обратното броене

Съществува популярна практика за лесно опаковане на най-важното. Тя се уповава на обратното броене 5,4,3,2,1. Иначе казано 5 чифта чорапи и бельо, 4 блузи, 3 долнища, 2 чифта обувки и 1 шапка. Естествено, трябва да е съобразена със сезона. Не прекалявай с якетата, защото те заемат най-много място. Вземи едно, за предпочитане е да пътуваш с него.

Магазини има навсякъде

Много често взимаме неща ‘’ за всеки случай’’, това е лоша практика, от която определено трябва да се отървем. Където и да отидеш бъди с идеята, че и там съществуват магазини и можеш да купиш всичко, което ти потрябва. Не казваме, че това е причина да тръгваш без багаж, а че не е нужно да се презапасяваш с дрехи, които просто разхождаш в куфара.

Играй на Тетрис

5 начина да опаковаме лесно багажа

Лесно можем да приложим любимата ни детска игра и в багажа си. Важно е да заемеш всеки сантиметър от пространството на куфара. Напълни обувките с чорапи и ги сложи под всичко останало. Навий дрехите си на руло, това спества много място. Може също да използваш различни техники за сгъване на тоалетите, така че те да не се мачкат.

Вземи дрехи, които се съчетават помежду си

Най-лесно е да вземеш със себе си само дрехи, които могат да създадат аутфити. Например можеш да грабнеш няколко части в неутрални цветове и няколко цветни акцента, с които да разнообразяваш тоалетите си. Заложи на комбинации, които да си отиват една с друга, така ще можеш да създаваш различни визии лесно и бързо без да заемаш излишно място в куфара.

 

 

 

Сподели статията:
Facebook
Pinterest
Telegram
WhatsApp