img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=543281497246889&ev=PageView&noscript=1" /
Безплатна доставка на поръчки над 50лв.

Кои са идеалните цветове за нашата кожа?

Кои са идеалните цветове за нашата кожата?

Случвало ли се е да чуете хора да казват как “техният” цвят е светло синьо, а прасковата им стои ужасно? Кои са идеалните цветове за нашата кожа и как разбираме, че те ни подхождат? Ще ви дадем някои съвети и предложения за комбинации идеални за вашата кожа, но не забравяйте, че те не са написани в камък. Ако един цвят ви харесва, носете го без притеснения.

Трябва да вникнем по-детайлно в тоновете на нашата кожа, за да определим точния. Често бъркаме цвета фондьотен именно, защото съдим по покривния тон. Той може лесно да се промени спрямо различни фактори като пряка слънчева светлина или различни медикаменти.

Как да разберем какъв е нашият тон на кожата?

Първо е важно кожата да е почистена добре. Използвайте дневна естествена светлина, тъй като изкуственото осветление променя цветовете. Най-лесният начин е като вземете лист бяла хартия и го допрете до лицето си. Ако кожата ви изглежда жълтеникава или светло кафява, то най-вероятно вие имате топъл тон на кожата, ако изглежда розова, то тонът е студен. Неутрален тон може да имате, ако кожата ви сравнена с белия лист е по-сивкава или пепелява. След като знаем това, кои са идеалните цветове за нашата кожа?

Цветове подходящи за топъл тон на кожата

Кои са идеалните цветове за нашата кожата?

Ако имате по-топъл тон на кожата като Джесика Алба например, можете с лекота да заложите на природните цветове. Носете с увереност червено, прасковено, коралово,жълто, златисто, оранжево и маслина. Избягвайте ледено синьо или сапфир, защото могат да накарат кожата ви да изглежда сива.

Цветове подходящи за студен тон на кожата

Кои са идеалните цветове за нашата кожата?

В случай, че кожата ви е по-хладна като тази на Никол Кидман, то цветовете ви са вдъхновени от дълбините на океана. Опитайте комбинации с лавандула, синьо, розово, бледо жълто, сиво и разбира се, бяло. Опитайте се да избягвате искрящи тонове на оранжево и червено.

Цветове подходящи за неутрален тон на кожата

Кои са идеалните цветове за нашата кожата?

Ако кожата ви се доближава по вид на тази на Анджелина Джоли и Джулия Робъртс, то тонът ви е неутрален. Това е един от най-лесните за обличане тонове, защото всички цветове му подхождат. Разбира се, добре е да не се хвърляте в супер ярките нюанси, а да омекотите вида си. Изпробвайте бяло, кафе, синя лагуна или червено.

Цветове подходящи за всички

Има, разбира се, няколко цвята, които стоят добре на всякакъв тип кожа. Опитайте съчетания с цвят патладжан, който действа неутрално и подчертава кожата ви. Също комбинацията от зелено и синьо е любима през всички сезони и може да озари визията ви независимо от вашия тон. Кои са идеалните цветове за нашата кожа? Все пак, както казахме и в самото начало, ако харесвате даден цвят, носете го, нека това не ви спира да бъдете уверени и щастливи.

Сподели статията:
Facebook
Pinterest
Telegram
WhatsApp