img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=543281497246889&ev=PageView&noscript=1" /
Безплатна доставка на поръчки над 50лв.

Как да се обличаме според цвета на косата

цвята на косата

Цвета на косата ни влияе до голяма степен на цялостната ни визия. Сами знаете, че един от най-ефикасните начини да промените изцяло начина, по който изглеждате е просто да се боядисате в различен цвят. Поради тази причина е много важно да избираме правилните нюанси, за съчетание с нашата коса.

Тъмно кестенява коса

цвят коса

При тъмен и наситен цвят е най-подходящо да заложим на червено или тюркоаз. Нещо, което да се откроява и да не прави кожата ви бледа. Брюнетките спокойно могат да си позволят носенето на щампи и блестящи елементи. Тези детайли ще вървят ръка за ръка с косата и няма да привличат цялото внимание върху себе си, напротив, ще са един ненатрапчив акцент. Ако имате кестенява коса стойте далеч от бежово, то само ще ви накара да изглеждате бледи.

Светло кестенява и руса коса

цвят коса

Тези нюанси изглеждат страхотно в пастелни цветове като светло синьо или праскова. Експериментирайте и с розово, лилаво и зелено, но нека да са светли. Ако си падате по щампи или крещящи десени, се старайте да избирате по-минималистични модели. При светла коса и кожа многото цветове и орнаменти само могат да превземат изцяло погледите и вие да останете на заден план. Черният цвят не ви е от най-добрите приятели, защото ще се губите в него и ще изглеждате срамежливи.

Червен цвят коса

Това е един от най-смелите цветове за коса. Тук трябва силно да се внимава в избора на гардероб, за да не прекалите. Определено зеленото е вашият най-добър съюзник и задължително трябва да се снабдите с него. Земните цветове също ще предадат чар на вас и косата ви. Стойте далеч от пастелните цветове, те със сигурност не пасват на наситеността на косата и ще изглеждат някак мръсно и не на място.

Черен цвят коса

цвята на косата

Тук повечето от вас биха казали, че всеки цвят ще стои добре. Това, за съжаление, далеч не е така. При черната коса е добре да се обличаме с бяло, синьо, лилаво и зелено. Хубаво е да се стремим да са наситени, а не светли нюанси. Избягвайте цветовете на вашата кожа, много е вероятно те да накарат косата ви да изпъкне прекалено много.

Бял и сив цвят коса

цвета на косата

Независимо дали искате да прегърнете промените, които идват с възрастта в цвета на косата ви, или сте решили да я боядисате, няма за какво да се притеснявате, когато става въпрос за комбиниране на сиво и сребристо. Опитайте комбинации с рубин или лавандула. Лилаво и тъмно синьо също са идеални за вас. Избягвайте сиво и слонова кос, ще придобиете болнав вид. Задължително подбирайте добре зеленото, много малко негови тонове са създадени за вас, тъй като е възможно да направят косата да изглежда зеленикава.

 

Сподели статията:
Facebook
Pinterest
Telegram
WhatsApp