img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=543281497246889&ev=PageView&noscript=1" /
Безплатна доставка на поръчки над 50лв.

Винтидж стил и как да го постигнем

Винтидж стил

Докато много модни тенденции идват бързо и още по-бързо си отиват, винтидж модата сякаш е вечна. Този стил е пример за нещо старомодно, което никога не излиза от подиумите. Облеклото от това течение е свързано със стария елегантен и изящен външен вид, пълна противоположност със стрийт модата в наши дни. Даваме ти няколко съвета за винтидж стил и как да го постигнем.

Какво е това?

Винтидж стил и как да го постигнем

Думата ‘’винтидж’’ описва всяко облекло, което е на 100 или повече години. За да го опреличим към тази категория, то трябва да притежава конкретно отражение към тенденциите. Голяма част от привържениците на този стил свързват аутфитите си с определена епоха.

20-те години на миналия век

Там лесно можем да поместим плисирани поли и рокли, ниска талия. Мънистата са били много предпочитани сред дамите, а обувките с каишка и дебел ток са сред абсолютните хитове за времето.

30-те години

Винтидж стил и как да го постигнем

Малко по-късно нещата стават някак по-пухкави. Появяват се ръкави от пух, както и якета тип ‘’Болеро”. Бомбетата все по-често се виждат в гардеробите. Дамските токчета са доста по-тънки и отворени от преди.

40-те години

Тези времена се славят с кожите и тежите материи. Вълната заема голяма част от гардеробите. Нов аксесоар е много модерен, а именно брошките, без които една дама често не излиза от вкъщи. Също скъп, но любим акцент са и чантите от редки кожи.

50-те години

Винтидж стил и как да го постигнем

50-те години на миналия век се отличават с подчертаването на женските форми. Все по-често се забелязват рокли с яка, кожени палта с колан, поли с висока талия. Разбира се, предпочитан аксесоар са перлите, украсяващи шиите на по-заможните дами.

60-те години

Тук лесно можем да забележим две ясни течения. В единия момент наблюдаваме сака, костюми и аутфити копиращи гардероба на Жаклин Кенеди. Друг стил по същото време ни носи повече цвят с бохемските свободни облекла.

70-те години

 

Бохо-шик аутфитите взимат преднина в напредварата за най-харесвани тенденции. Дамите вече залагат на обувки на платформа, а дънките стават неизменна част от гардероба на нежния пол.

80-те години

През това време на миналия век виждаме подплънки, много подплънки. Докато сега сме свикнали да ги виждаме в деколтетата на дамите, тогава те са били в техните рамене. Златото взима първото място по моден аксесоар, а обувките с ток и тези години не отстъпват по търсене на пазара.

90-те години

Винтидж стил и как да го постигнем

Да си признаем 90-те години на миналия век можем да ги видим и днес по улиците. Голям размер пуловери, широки ризи, клинове и чокъри. Любимите ни широки дънки и кроп топ също са сред фаворитите на времето.

Как да се сдобием с винтидж облекло?

Винтидж стил и как да го постигнем

За да създадете свой винтидж стил е добре да имате любимо течение и тенденция, която искате да възродите в гардероба си. Има специално магазини за аутфити от различни периоди. Ние бихме ви посъветвали да експериментирате. Разровете се в старите гардероби на родителите си. Ние ви предлагаме чифт широки дънки и голям размер жилетка, невероятна комбинация в стил 90-те.

Сподели статията:
Facebook
Pinterest
Telegram
WhatsApp